Artscape / Alingsås Konsthall

Artscape / Alingsås Konsthall

Cosmic Love

Dan Sapunar (f. 1989 i Kroatien)

Plats: väggen vid Alströmergymnasiet/Alströmerteatern

I många av Sapunars verk speglas en stor kärlek till det mystiska och oändliga universum som omger oss. Målningen på Alströmergymnasiet är inget undantag och har fått det givna namnet Cosmic Love. Stilen är inspirerad av Sapunars stora idol – legendariske illustratören Jack Kirby som tecknade Marvels första serietidningar. Till höger i bild ser vi en färgsprakande rymdgudinna som besitter hela universums kunskap, ett motiv med budskapet att alla har kraften och förmågan att ta till sig kunskap.

Dan Sapunar är uppvuxen i Malmö och numera baserad i Barcelona. Sapunar verkar under namnet Space. Sapunars stil har sitt ursprung i graffiti och låter abstrakta mönster i starka färger komma till liv på ett harmoniskt sätt. Med utställningar över hela Sverige och Europa skiftar hans konstnärliga uttryck mellan muralmålningar, fotografi, animation och yrkesverksamhet som tatuerare.

Verket är en del i muralkonstprojektet Artscape Saga som 12 av Göteborgsregionens kommuner deltog i under sommaren 2019 men skildrar dock inte en folksaga. Målningens tema sammanföll istället med både månlandningens och Alströmergymnasiets 50-års jubileum.