Artscape / Alingsås Konsthall

Artscape / Alingsås Konsthall

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather

Cosmic Love / Enlightmeant

Dan Sapunar (f. 1989 i Kroatien)

Plats: väggen vid Alströmergymnasiet/Alströmerteatern

I många av Sapunars verk speglas en stor kärlek till det mystiska och oändliga universum som omger oss. Målningen på Alströmergymnasiet är inget undantag och har fått det givna namnet Cosmic Love. Till höger i bild ser vi en färgsprakande rymdgudinna som besitter hela universums kunskap, ett motiv med budskapet att alla har kraften och förmågan att ta till sig kunskap.

“Enlightmeant / Cosmic Love” på Alströmmergymnasiet är ett anmärkningsvärt konstverk av Dan Sapunar, skapat i samarbete med Alingsås Konsthall och Artscape. Detta projekt involverade också en viktig samverkan med skolans elever genom en workshop där de fick lära sig om gatukonstens grunder och tekniker.

Verket framstår som en visuell hyllning till teman av upplysning och universell kärlek. Sapunars distinkta stil, som kombinerar vibrerande färger och inspirerande kosmiska motiv, lyfter fram konstverkets syfte att inspirera till både personlig och kollektiv reflektion. Muralen använder sig av en palett som strålar av energi och hopp, där ljusa, drömlika scener vävs samman med symboler som representerar kunskap och kosmiska samband.

Genom att engagera eleverna i skapandeprocessen inte bara som åskådare utan som aktiva deltagare, har “Enlightmeant / Cosmic Love” blivit mer än bara ett konstverk; det är ett pedagogiskt verktyg som visar på gatukonstens potential att fungera som ett medel för utbildning och samhällsförändring. Detta bidrar till att stärka banden mellan konstnärer och samhället, samtidigt som det inspirerar nästa generation att utforska och uttrycka sig genom konst.

Facebooktwitterlinkedinrssvimeoinstagramby feather